13 migranți din Siria și Irak au fost descoperiți de Poliția de Frontieră din Constanța, ascunși în mai multe microbuze

March 06, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Treisprezece migranţi irakieni şi iranieni au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră constănţeni, ascunşi în mai multe microbuze care veneau din Turcia şi erau conduse de cetăţeni din Republica Moldova. Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, la PTF Negru Vodă – Kardam, echipe de control formate din poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere al Gărzii de Coastă şi din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negru Vodă, împreună cu poliţişti de frontieră bulgari, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale.
Astfel, echipele de control au verificat mai multe mijloace de transport, înmatriculate în Republica Moldova, conduse de cetăţeni moldoveni, care efectuau curse regulate pe ruta Turcia – Grecia – Bulgaria – România - Republica Moldova. În urma controlului amănunţit, în interiorul a cinci autovehicule, au fost descoperite, ascunse sub banchete şi în compartimentele pentru marfă, treisprezece persoane.
“În cadrul primelor cercetări, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Iran, şapte bărbaţi, cinci femei şi un minor, fără documente de identitate asupra lor, care au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Vestul Europei”, se arată în comunicat.
Pe baza acordului româno – bulgar, cazul a fost preluat de către autorităţile de frontieră din ţara vecină.