2019, anul celor 600 milioane de euro la RAJA Costanța

December 12, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Economie

Anul acesta, operatorul regional de apă RAJA derulează pe scară largă unul dintre cele mai importante programe europene la nivel național.
Compania a anunțat investiţii de peste 650 milioane de euro în rețelele de apă prin POIM 2014- 2020. Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 este o continuare a Programului Operațional Sectorial Mediu 2007-2013 (POS Mediu) și se adresează localităților rurale și urbane cu populație de peste 2.000 de locuitori. RAJA SA intenționează extinderea și modernizarea rețelelor de apă și de canalizare, construirea și modernizarea stațiilor de tratare a apei potabile și a stațiilor de epurare, precum și creșterea calității serviciilor publice.
RAJA SA va derula investiții în 92 de localități din șapte județe: Constanța, Ialomița, Călărași, Dâmbovița, Brașov, Ilfov și Bacău. Reprezentanții Băncii Europeane pentru Reconstrucție și Dezvoltare au semnat la sfârșitul anului trecut împreună cu conducerea RAJA Constanța contractul privind Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a RAJA SA, atfel că 2019 va fi un an plin pentru companie și contractorii săi.