ANAF a continuat Operaţiunea „Ballroom”. Fiscul a sancţionat încă 285 de organizatori de nunți, botezuri și parastase

July 13, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a continuat acţiunile de control la firme care deţin spaţii cu destinaţie principală de organizare de evenimente (nunţi, simpozioane, evenimente corporate etc.) - Operaţiunea „Ballroom”.
„Principalul obiectiv de control a vizat verificarea modului de fiscalizare a sumelor încasate din închirierea spaţiului unde se desfăşoară evenimentul şi/sau prestările de servicii conexe (catering, servire băuturi, program artistic, DJ etc.)”, se arată într-un comunicat dat publicității de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.
Potrivit ANAF, în perioada 5-11 iulie au fost verificaţi 285 contribuabili, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1,187 milioane de lei (amenzi şi confiscări). S-au aplicat, astfel, 202 sancţiuni contravenţionale principale (166 amenzi şi 36 avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 1,13 milioane de lei şi s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 48.147 de lei, din care sume (numerar) în valoare de 10.695 de lei, venituri ilicite în valoare de 34.603 lei şi bunuri în valoare de 2.849 de lei. S-a dispus, totodată, suspendarea activităţii a patru contribuabili (din care unul pentru nerespectarea prevederilor OUG nr.28/1999 privind dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale - AMEF - şi 3 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.227/2015).
De la începutul Operațiunii „Ballroom” şi până în prezent, DGAF a verificat 504 contribuabili, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1,89 milioane de lei (amenzi şi confiscări), precizează ANAF.