Andrei Creci, directorul general al STB, spune că nu se vor scumpi biletele până când transportul public nu va fi la standarde europene

February 03, 2019

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Administrație

Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Andrei George Creci, a anunțat că nu se scumpesc biletele, care sunt cele mai ieftine din țară pentru transportul în comun.Andrei Creci a subliniat, într-un interviu acordat Agerpres, că o majorare a tarifelor la titlurile de călătorie nu poate fi luată în calcul până când nu se vor îmbunătăţi şi condiţiile de transport din Bucureşti şi se va circula la standarde europene. El spune că Societatea de Transport Bucureşti "merge bine", are încă probleme de curăţenie şi de parc învechit, dar sunt probleme care vor fi rezolvate.
Pe de altă parte, Creci a menţionat că de la mijlocul lunii februarie 2019 se va acorda gratuitate pe transportul public pentru toţi elevii Capitalei, "indiferent de... note", dar se va menţine facilitatea şi pentru pensionari. El nu a dorit să avanseze un orizont de timp în care transportul ar putea fi gratuit pentru toţi bucureştenii, aceasta fiind o decizie a municipalităţii.
Pe de altă parte, defectele apărute la noile autobuze achiziţionate de la firma Otokar sunt minore din punct de vedere tehnic şi au fost remediate în cel mult 24 de ore, susține Andrei George Creci. El susţine că toate autobuzele achiziţionate de municipalitate de-a lungul timpului au avut la început genul acesta de probleme, doar că acum informaţia circulă rapid şi toate aceste probleme sunt mult mai vizibile.
Directorul general al STB a subliniat că ploaia îngheţată care "a căzut" weekend-ul trecut peste Bucureşti a produs 120 de avarii la reţeaua electrică a tramvaielor şi troleibuzelor, iar în acest context STB are în planul de investiţii pentru 2019 achiziţionarea a două echipamente de dezgheţare a firului electric de contact pentru aceste mijloace de transport în comun. Deocamdată, nu se vor scumpi biletele RATB.
CITEȘTE și Transportul bucureştean, indecent de ieftin