Aproape jumătate de million de țigări de contrabandă au fost descoperite de polițiști în interiorul unor piese de mobilier

February 24, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Poliţiştii au descoperit sâmbătă, în urma a cinci percheziţii efectuate în Capitală, peste 460.000 de ţigări de contrabandă ascunse în interiorul unor piese de mobilier.Potrivit unui comunicat al IGPR dat publicității sâmbătă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice - IGPR, cu srijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale - IGPR, au făcut cinci percheziţii, în Bucureşti, la domiciliile a cinci persoane bănuite de contrabandă cu ţigări, precum şi la un depozit de mărfuri.
"Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2017-2018, cele cinci persoane bănuite de comiterea faptelor ar fi achiziţionat şi comercializat ţigări, în afara antrepozitului fiscal. Pentru valorificarea acestora pe pieţele statelor din Comunitatea Europeană, se pare că ţigaretele ar fi fost ascunse în interiorul unor piese de mobilier", se menţionează în comunicat.
Sursa citată precizează că, în urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 466.600 de ţigarete susceptibile a proveni din contrabandă precum şi suma de 77.400 de lei, despre care există suspiciunea că a fost obţinută în urma unor activităţi ilicite. Anterior acestei acţiuni, arată IGPR, în urma activităţilor de cercetare desfăşurate în cadrul dosarului penal aflat în instrumentare, poliţiştii au mai confiscat 288.000 de ţigarete.
Urmează ca în cursul zilei două dintre persoanele vizate de anchetă să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.