Avocatul Poporului Victor Ciorbea s-a sesizat din oficiu în legătură cu doctorul impostor Matteo Politi

February 07, 2019

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiuîn legătură cu doctorul impostor Matteo Politi, care a exercitat profesia de medic, în România, fără studii de specialitate."Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la cazul unui cetăţean italian, care a exercitat profesia de medic în România, fără studii de specialitate. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 şi a art. 52 din Constituţie, privind dreptul la ocrotirea sănătăţii, respectiv dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică", se arată într-un comunicat dat publicității joi în legătură cu doctorul impostor Matteo Politi.
În vederea clarificării aspectelor semnalate de mass-media, se vor face demersuri la Ministerul Sănătăţii şi la Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti, precizează sursa citată.
Matteo Politi a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept. Acestuia i se atribuise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti. Politi a fost reţinut miercuri seară pentru 24 de ore.