Bancrută frauduloasă la Fotbal Club Dinamo. Percheziţii la o societate de avocatură şi la o firmă de insolvenţă

February 09, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Poliţiştii au făcut joi dimineaţă percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la o societate de avocatură, la o firmă de insolvenţă şi la un reprezentat al acesteia, într-un dosar în care se fac cercetări pentru bancrută frauduloasă. Surse judiciare au declarat pentru News.ro că faptele cercetate sunt legate de derularea procedurii de insolvenţă şi reorganizare judiciară a SC Dinamo 1948 SA, care administrează clubul de fotbal, procedură încheiată în septembrie 2015.
Anchetatorii ridică mai multe documente de la cele două societăţi suspectate că au produs un prejudiciu de peste 18 milioane de lei.
Potrivit Poliţiei Române, două dintre percheziţii sunt în Bucureşti şi una în judeţul Ilfov, la sediul unei societăţi de avocatură, al unei societăţi de insolvenţă şi la domiciliul reprezentantului unei firme de insolvenţă, faptele vizate în cadrul anchetei fiind de bancrută simplă şi bancrută frauduloasă.
"Din primele verificări a reieşit că, în perioada 2014 - 2016, cu ocazia deschiderii şi derulării procedurii de insolvenţă şi reorganizare judiciară a unei societăţi comerciale din domeniul sportului, ar fi fost omise (ascunse) active, în valoare totală de 18.498.402 de lei, care astfel nu au fost cuprinse în planul de reorganizare, fiind prejudiciaţi creditorii societăţii”, potrivit Poliţiei Române.
Tribunalul Bucureşti a decis, pe 24 septembrie 2015, închiderea procedurii de insolvenţă şi reintroducerea în circuitul economic a SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul de fotbal din Liga I. Dosarul prin care clubul Dinamo 1948 SA solicita deschiderea procedurii de insolvenţă a fost înregistrat pe 13 mai 2014, la Tribunalul Bucureşti.
Clubul condus de Ionuţ Negoiţă a acoperit în totalitate datoriile, la începutul lunii martie 2015, cu două luni mai devreme decât prevedea planul de reorganizare aprobat de către instanţă. Conform acestui plan, SC Dinamo 1948 SA a avut de achitat 3.486.133 de lei, adică 4,48% din suma aferentă masei credale, care se ridica la momentul intrării în insolvenţă la 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro.