Câinele rămâne în cușcă. Magistrații de la Judecătoria Sectorului 4 au respins cererea de eliberare condiționată a lui Cristi Borcea

May 03, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Fostul acţionar de la Dinamo Cristi Borcea, condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare în Dosarul Transferurilor de jucători, rămâne în închisoare după ce Judecătoria Sectorului 4 i-a respins cererea de eliberare condiţionată.
Judecătoria Sectorului 4 a decis miercuri să respingă solicitarea depusă de Cristi Borcea de eliberare condiţionată din Penitenciarului Jilava.
Instanţa a decis ca fostul acţionar al lui Dinamo să mai poată formula o nouă cerere de liberare condiţionată la data de 26 august 2018. Decizia Judecătoriei nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.
A fost pentru a doua oară când Cristian Borcea a cerut eliberarea condiţionată. El a mai făcut o astfel de solicitare şi în 2017. Atunci, Judecătoria Sectorului 4 i-a admis cererea, dar Tribunalul Ilfov a decis, în octombrie, că fostul acţionar al Dinamo nu poate fi eliberat condiţionat şi că poate formula o nouă cerere după şase luni.
Cristian Borcea este încarcerat la Penitenciarul Jilava după ce a fost condamnat definitiv, în anul 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul "Transferurilor de jucători". În martie 2014, în Dosarul Transferurilor au fost condamnaţi Ioan Becali şi Cristian Borcea la câte şase ani şi patru luni de închisoare, Victor Becali la patru ani şi opt luni de închisoare, George Copos la trei ani şi opt luni de închisoare, Mihai Stoica la trei ani şi şase luni de închisoare, Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare, iar Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu la câte trei ani şi patru luni de închisoare.