Călin Popescu Tăriceanu, către Traian Băsescu: aici nu e ca pe vapor! Fostul şef al statului: pe vapor nu am întâlnit escroci

February 08, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Politică

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi şeful PMP, Traian Băsescu, au avut miercuri, la finalul dezbaterilor pe moţiunea de cenzură, un schimb de replici ironice, pe tema protestelor. Liviu Dragnea a încercat să-i împace chemându-i la o discuţie la el în birou. Tăriceanu a întrebat dacă este cu whisky discuţia, iar Dragnea răspunzând sec că "nu".
Traian Băsescu a cerut un drept la replică în timpul discursurilor din Parlament, anunţându-şi intenţia fluturând mâna către prezidiu, unde se aflau Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.
"Domnule preşedinte, aici se ridică mâna, nu-i ca pe vapor!", a spus Tăriceanu, râzând, imitându-l pe Traian Băsescu. Traian Băsescu a răspuns acid: "Nu ştiu cum era pe vapor, dar să ştiţi că acolo nu am întâlnit escroci. Acolo, categoria asta de oameni, dacă apucau să se urce pe vapor, nu ştiu dacă erau şi la întoarcere, pe când Parlamentul văd că ţine orice. Pe tot mandatul".
După alte câteva declaraţii făcute de la tribună, pe tema gradului de informare a preşedinţilor României, Tăriceanu a afirmat că şi el este informat, dar de către cetăţeni, pe când Băsescu e informat de "servicii". A urmat un schimb de replici între tribună şi prezidiu.
Tăriceanu: ”Fiecare cu gaşca lui. Dumneavoastră cu serviciile, noi cu cetăţenii”.
Băsescu: ”Aşa este. Am văzut câţi sunteţi cu cetăţenii, numai zilele ăstea, prin Piaţa Victoriei, şi vă mai pot spune ceva: se vede câţi sunteţi cu cetăţenii că toţi v-aţi pitit de frică, că vi s-au făcut publice numerele de telefon. De ce fugiţi de cetăţeni? Vorbiţi cu ei la telefon”.
Tăriceanu: ”Să ştiţi că pe mine mă sună şi noaptea, nicio problemă, n-aveţi grijă”.
Băsescu: ”Spuneţi cinstit, câţi vă înjură zilele acestea?”
Tăriceanu: ”Să ştiţi că e greu să depăşească numărul celor care vă înjură pe dumneavoastră.”
În acel moment, Liviu Dragnea a încercat să intervină, zâmbind:
Dragnea: ”Domnilor preşedinţi Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţă vă invit la mine în birou să continuaţi discuţia”.
Tăriceanu: ”La un whisky?”
Dragnea: ”Ăă. Nu.”