Captură surpriză a Poliției de Frontieră la Aeroportul Otopeni. În bagajul unui elvețian au fost descoperite 50 de grame de canabis

February 09, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali de la Aeroportul Henri Coandă - Otopeni au depistat un cetăţean elveţian care intenţiona să introducă în România 51,20 grame canabis, ascunse în bagajul personal.Echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a făcut un control amănunţit asupra bagajelor bărbatului, ocazie cu care a fost descoperită o pungă de plastic transparentă ce conţine o substanţă vegetală de culoare maro-verzuie, având greutatea de 51,20 grame brut, despre care persoana în cauză a declarat că este canabis.
Întreaga cantitate de substanţă vegetală a fost transmisă spre expertizare, confirmându-se faptul că substanţa este canabis. Poliţiştii de frontieră fac cercetări în cauză sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic ilicit de droguri.
Potrivit Poliției de Frontieră, pe 8.02.2018, ora 17,02, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă - Otopeni, cetăţeanul elveţian D.A.J., în vârstă de 40 ani, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din direcţia Zurich (Elveţia). La controlul documentelor s-a stabilit ca bărbatul în cauză este rezident în România.