Cei 34 de inculpaţi în dosarul de sclavie din comuna argeşeană Berevoieşti rămân după gratii încă 30 de zile

November 09, 2016

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Cei 34 de inculpaţi în dosarul de sclavie de la Berevoeşti, judeţul Argeş, vor petrece încă 30 de zile în arest preventiv, iar patru femei rămân în arest la domiciliu, potrivit deciziei luate de magistraţii Tribunalului Argeş.
Inculpaţii au fost aduşi la Tribunalul Argeş, magistraţii luând hotărârea că se impune prelungirea mandatelor lor de arestare preventivă. Şi în cazul celor patru femei, însărcinate sau cu probleme grave de sănătate, se menţine măsura arestului la domiciliu.
Inculpaţii au fost aduşi cu dubele poliţiei din judeţele Argeş, Olt, Vâlcea, Dâmboviţa şi Bucureşti la Tribunalul Argeş, acolo unde s-a judecat prelungirea de mandat. Înainte de a intra în sala de judecată, inculpaţii au strigat, plângând, că sunt nevinovaţi. Şi rudele care i-au aşteptat în faţa sediului instanţei au plâns şi i-au încurajat pe arestaţi.
"Tribunalul Argeş admite propunerea formulată de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Serviciul Teritorial Piteşti. Astfel, prelungeşte pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11 noiembrie 2016 şi până la data de 10 decembrie 2016, inclusiv, măsura arestării preventive luată faţă de inculpaţi", se arată pe site-ul instanţei de judecată.
Inculpaţii au drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţarea sau comunicarea deciziei.