Cheloo de la Paraziții a fost condamnat de Tribunalul Prahova la doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri

May 18, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Cheloo de la Paraziţii a fost condamnat de Tribunalul Prahova la doi ani de închisoare cu suspendare şi la o perioadă de supraveghere de patru ani, precum şi la o amendă penală echivalentă cu 180 de zile de muncă în folosul comunităţii, în dosarul de trafic de droguri, în care artistul şi-a recunoscut faptele.
Ştefan Cătălin Ion, cunoscut publicului sub numele de scenă Cheloo, a fost prezent miercuri după amiază la Tribunalul Prahova, unde s-a judecat dosarul în care este acuzat de trafic de droguri.
Cheloo le-a spus jurnaliştilor că a venit la ”un eveniment monden”. ”Lansare de album Paraziţii, o piesă nouă, eveniment monden”. El a refuzat să dea detalii despre acuzaţiile pe care i le-au adus procurorii DIICOT. ”Dosarul e public, puteţi să citiţi, vă trageţi concluziile, e cel mai sănătos. (…) Dacă ar fi după mine, aş fi acasă. (…) Întotdeauna sunt emoţionat, doamnă. Ca să zic aşa, sunt foarte, foarte agitat şi-mi tremură mâinile”, a mai spus el.
În faţa instanţei, Ştefran Cătălin Ion a recunoscut faptele şi a spus că este de acord cu pedeapsa de doi ani cu suspendare şi patru ani supraveghere, iar la ieşirea din sala de judecată a afirmat că imaginea sa este atât de deteriorată încât procesul de trafic de droguri nu o poate agrava mai mult. ”Mi-am recunoscut greşelile. Nu vreţi să citiţi dosarul şi să vă informaţi? De ce vreţi să auziţi de la mine? (…) imaginea mea este atât de deteriorată sau atât de groaznică de o viaţă încât nu cred că poate să schimbe în rău imaginea mea de artist sau ca ce vreţi voi”, a spus Cheloo.
Întrebat dacă are ceva să-şi reproşeze, el a răspuns că nu îşi face foarte des autocritica. ”Decizia judecătorilor este decizia care trebuie acceptată. Nu mai contează dacă eu sunt de acord sau nu cu ce s-a întâmplat. Sunt foarte relaxat, viaţa merge înainte întotdeauna”, a adăugat el.
Procurorii DIICOT au dispus, la sfârşitul lunii trecute, sesizarea instanţei de judecată, cu acord de recunoaştere a vinovăţiei, în dosarul în care Cătălin Ştefan Ion, solistul trupei Paraziţii, cunoscut cu numele de scenă Cheloo, este cercetat pentru trafic de droguri de risc.Artistul a recunoscut că le-a oferit prietenilor cannabis pentru consum, dar că nu a vândut stupefiante.