Claudiu Florică s-a prezentat la DNA pentru a fi pus sub învinuire într-un nou dosar, după ce a fost pus sub acuzare în Microsoft 2

April 10, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Fostul şef al companiei Fujitsu în România Claudiu Florică, pus sub acuzare din noiembrie 2016 în dosarul "Microsoft 2”, a fost luni la DNA pentru a fi anunţat că este suspectat într-un nou dosar.
Claudiu Florică a stat mai bine de o oră la DNA, la ieşire acesta refuzând să spună dacă a dat declaraţii în dosarul "Microsoft 2” sau dacă procurorii l-au chemat într-un alt dosar. După ce a ieşit din clădire, Claudiu Florică nu a vrut să stea de vorbă cu jurnaliştii, el trecând strada în fugă, pentru a intra în curtea unui imobil de vizavi.
Potrivit unor surse judiciare citate de News.ro, procurorii DNA l-au chemat luni pe Claudiu Florică pentru a-i aduce la cunoştinţă că este suspectat într-un nou dosar. Claudiu Florică, fostul şef al companiei Fujitsu în România, este pus sub acuzare din 21 noiembrie 2016 în dosarul "Microsoft 2”, pentru complicitate la abuz în serviciu privind încheierea şi derularea contractelor pentru licenţe IT cu ministere.
Tot în noiembrie 2016 au mai fost puşi sub acuzare Silviu Hotăran şi Ovidiu Artopolescu, foşti directori ai companiei Microsoft, pentru complicitate la abuz în serviciu. În aceeaşi zi, DNA a cerut aviz de la Camera Deptuaţilor pentru urmărirea penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu, acesta fiind suspectat, în dosarul „Microsoft 2”, de abuz în serviciu. Cererea DNA în cazul deputatului Bejinariu este în prezent la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.
Procurorii DNA vor să îl pună sub acuzare pe Eugen Bejinariu pentru că, în perioada în care a fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, încălcând dispoziţiile privind achiziţiile publice, a iniţiat şi a susţinut proiectele hotărârilor de guvern nr. 1473 din 11 decembrie 2003 şi nr. 470 din 1 aprilie 2004, prin care s-a aprobat încheierea, între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea companiei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul favorizării acesteia prin evitarea organizării unei licitaţii publice.
Pe 12 decembrie 2016 au fost puşi sub acuzare foştii miniştrii Dan Nica, Alexandru Athanasiu şi Adriana Ţicău, în cazul lui Nica şi Athanasiu fiind luată atunci măsura controlului judiciar.