Consiliul Concurenței a declanșat o investigaţie pe piaţa echipamentelor de protecţia muncii. Sunt suspectate înțelegeri între patrui firme

December 12, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Economie

Consiliul Concurenţei a anunţat miercuri că a declanşat o investigaţie pe piaţa echipamentelor de protecţia muncii, privind posibile înţelegeri între patru firme.Este vorba de posibile înţelegeri anticoncurenţiale între companiile Renania Trade, Avanti, Tricomexim şi T&T Invest.
Posibilele înţelegeri ar viza stabilirea de preţuri, împărţirea de pieţe şi alocarea de clienţi pe piaţa comercializării de produse şi echipamente din domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă din România, începând cu anul 2016, potrivit autorităţii. ”În cadrul acestei investigaţii, Consiliul Concurenţei a desfăşurat inspecţii inopinate la sediile companiilor, iar documentele ridicate se află în analiza autorităţii de concurenţă, în cadrul procedurii specifice de investigaţie”, se arată în comunicat.
În cazul în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. ”Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor. Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii Concurenţei”, se arată în comunicat.