Corpul de Control al Ministerului de Interne a fost trimis la Clubul Sportiv Dinamo pentru a lămuri situaţia reabilitării stadionului

May 10, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Administrație

Corpul de Control al Ministerului de Interne a fost trimis pentru a face verificări la Clubul Sportiv Dinamo în vederea lămuririi situaţiei stadionului din "Ştefan cel Mare", care află pe lista celor ce urmează să fie reabilitate în vederea Campionatului European 2020, au declarat surse oficiale pentru Mediafax.
Impasul juridic care ţine pe loc proiectul Dinamo, provocat de acordul de asociere dintre Clubul Sportiv (al Ministerului de Interne) şi SC FC Dinamo (societate în insolvenţă care îi aparţine lui Nicolae Badea), i-a determinat pe oficialii MAI să acţioneze în vederea rezolvării situaţiei dintre cele două părţi pentru ca lucrările la stadionul din "Ştefan cel Mare" să fie începute într-un timp cât mai scurt.
MAI vine şi cu o cerinţă, în cazul în care stadionul va fi reabilitat pentru Campionatul European din 2020, în cadrul căruia Bucureştiul, pe Arena Naţională, va găzdui patru meciuri: trei din grupe şi unul din sferturile de finală. MAI pune la dispozitie stadionul, dar vrea să-l poată folosi la rândul său, considerând că aşa este normal să se întâmple cu un bun al statului.
În urmă cu aproximativ o lună, tot din cauza impasului în care a intrat începerea lucrărilor la stadionul Dinamo, Sevil Shhaideh, vicepremierul României, a declarat, la finalul unei şedinţe în care s-a discutat strategia pentru reabilitarea stadioanelor în vederea EURO 2020, că, dacă clubul Dinamo nu va îndeplini condiţiile necesare reabilitării va fi înlocuit cu cel din Cotroceni. Nicolae Badea, deţinătorul societăţii SC FC Dinamo, a confirmat pentru ProSport, în urmă cu o săptămână, că şi-a dat acceptul pentru modificarea contractului de asociere cu CS Dinamo, dar lucrurile nu s-au finalizat pentru moment.