Cristian Boureanu a scăpat pentru moment de pușcărie. Fostul deputat PDL va fi cercetat sub control judiciar

August 11, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Fostul deputat PDL Cristian Boureanu, aflat în arest preventiv din 10 iunie după ce a lovit un poliţist, va fi pus în libertate şi judecat sub control judiciar, a decis vineri Tribunalul Bucureşti.
Tribunalul Bucureşti a respins astfel contestaţia făcută de procurorii Parchetului Judecătoriei Sector 1 la decizia Judecătoriei Sectorului 1, de cercetare sub control judiciar a fostului parlamentar.
"Respinge contestaţia Parchetului Judecătoriei Sectorului 1. Inculpatul rămâne în control judiciar admis la fond pe o cerere de înlocuire de arest preventivă", este decizia Tribunalului Bucureşti. Potrivit deciziei Tribunalului, Cristian Boureanu va fi pus în libertate vineri şi va fi judecat sub control judiciar, având mai multe restricţii.
Fostul deputat Cristian Boureanu a fost dus în Arestul Central al Poliţiei Capitalei în 10 iunie, după ce pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă pe 30 de zile, pentru ultraj. Cristian Boureanu este încarcerat acum la Penitenciarul Rahova, unde a fost mutat recent, din arestul Poliţiei Capitelei.
Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au decis, pe 19 iulie, că fostul deputat Cristian Boureanu poate fi judecat sub control judiciar, iar decizia a fost atacată de procurori. Judecătoria Sectorului 1 şi-a motivat decizia arătând că fostul deputat a stat suficient încarcerat, că este o persoană instruită şi a luat act de angajamentul acestuia că nu va da declaraţii în presă şi că acceptă că nu este exclus să-l fi "atins" pe poliţist cu genunchiul. Magistraţii mai spun că Boureanu a fost parlamentar în două mandate şi s-a bucurat de simpatia oamenilor şi, în plus, este unic întreţinător al unui copil.
Tot la jumătatea lunii iulie, Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti a anunţat că procurorii au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Cristian Boureanu, pentru trei infracţiuni de ultraj, şi a prietenei acestuia, Laura Dincă, pentru mărturie mincinoasă. Anchetatorii spun că Laura Dincă, prietena lui Cristian Boureanu, care se afla cu acesta la momentul incidentului, a fost audiată ca martor în 9 iunie şi în 6 iulie şi "a făcut afirmaţii mincinoase şi a creat o situaţie favorabilă inculpatului". Procurorii spun că declaraţia pe care Laura Dincă a dat-o în 6 iulie a fost în contradicţie cu declaraţia anterioară şi cu probatoriul din acest caz. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.