Cumnatul lui Adrian Năstase a fost amendat de ASF pentru neîndeplinirea planului de redresare a City Indurance

April 11, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Economie

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a constatat neîndeplinirea planului de redresare de către City Insurance și a decis, printre altele, amendarea directorului general al societății și retragerea autorizației acestuia. Directorul general este Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase.
"Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a constatat neîndeplinirea măsurilor de redresare financiară, potrivit Legii nr.503/2004, pentru restabilirea situației financiare în cursul anului 2016, asumate de Adunarea Generală și Consiliului de Administrație al Societății de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A., și a decis aplicarea dispozițiilor Legii nr.246/2015 privind redresarea și rezoluția asigurătorilor, începând cu data emiterii Deciziei nr.463 din 04.04.2017", se arată în comunicatul dat publicităţii de ASF.
Potrivit ASF, conducerea societății are obligația realizării unor măsuri preluate din planul de redresare, la care se mai adaugă acțiuni de restabilire a fondurilor proprii eligibile care să acopere cerințele de capital minim (MCR) și de solvabilitate (SCR), prin capitalizarea de către un potențial investitor, potrivit Memorandumului de înțelegere cu Dr. Max Roessler.
"Pentru neîndeplinirea planului de redresare, Consiliul ASF a hotărât retragerea autorizației de Președinte al Consiliului de Administrație și de Director General domnului Dan Odobescu și sancționarea cu amendă a acestuia, potrivit Deciziilor nr. 492/10.04.2017 și nr. 493/10.04.2017. Totodată, Consiliul ASF a decis sancționarea cu amendă a domnului Cristian Pascale, în calitate de membru al CA al SAR City S.A., conform Deciziei nr. 494/10.04.2017", se arată în comunicat.