Curtea Constituțională îi cere lui Klaus Iohannis să o revoce pe Laura Codruța Kovesi. Traian Băsescu: o ticăloșie!

May 31, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Politică

Curtea Constituţională a decis că există un conflict instituţional, după ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA. CCR arată, în comunicatul oficial că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.Curtea Constituţională a României a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.
"Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Preşedintelui României, prim-ministrului Guvernului României şi Ministrului Justiţiei şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I", se arată în comunicatul Curţii Constituţionale.
Traian Băsescu, reacție dură după decizia CCRFostul primar general Traian Băsescu a reacționat dur după ce CCR a decis că există un conflict constituţional între ministrul Justiţiei şi preşedintele Klaus Iohannis.
"Dragnea şi Tăriceanu au reuşit implementarea visului USL: <NU AVEM PUTEREA, PÂNĂ NU AVEM JUSTIŢIA>. Curtea Constituţională a adoptat, în conflictul Kovesi - Tudorel Toader, o decizie de rară ticăloşie. Practic, de azi, procurorii marilor parchete sunt subordonaţi guvernului politic, prin Ministrul Justiţiei. CCR a întors justiţia la nivelul anilor 2004, când deciziile cu privire la soarta dosarelor penale se luau în sediul PSD, de doamna Stănoiu, alături de Adrian Năstase, Victor Viorel Ponta, Mike Şpagă, Marian Oprişan şi mulţi alţi politicieni socialişti. Practic, CCR a anulat 14 ani de progres în procesul de consolidare a Independeţei Justiţiei", a scris Traian Băsescu pe Facebook.
Fostul preşedinte al României a spus că legile justiţiei trebuie corectate prin implementarea deciziilor CCR şi a directivelor UE. "Eu nu susţin că, în independenţa ei, Justiţia nu a făcut abuzuri, nu a hărţuit şi condamnat oameni nevinovaţi, dar acestea trebuie corectate prin legi, prin implementarea deciziilor CCR şi a directivelor UE în legislaţie sau prin acţiuni ale CSM şi ale Inspecţiei Judiciare, dar în nici un caz prin punerea parchetelor sub control politic", a mai spus Traian Băsescu.