Decizie dură a Consiliului Superior al Magistraturii. Lucian Onea a fost revocat din funcția de procuror al DNA Ploiești

January 15, 2019

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Secţia pentru procurori a CSM a decis marţi să admită cererea şefului interimar al DNA, Călin Nistor, de a-l revoca pe Lucian Onea din funcţia de procuror al DNA Ploieşti.Procurorii CSM au decis, la şedinţa de marţi, să admită cererea conducerii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (adjunctul Călin Nistor, cel care asigură interimatul instituţiei) de revocare din funcţia de procuror al DNA Ploieşti pentru Lucian Onea.
Decizia vine după ce tot Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis luni respingerea solicitării Adinei Florea de arestarea a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu. Adina Florea, cea care instrumentează cauza, a cerut luni arestarea procurorilor, în dosarul aflat pe rolul Secţiei de anchetare a magistraţilor.
Fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea şi fostul procuror Mircea Negulescu au fost audiaţi vineri la Secţia de anchetă a magistraţilor din cadrul Parchetului General, după ce joi alţi procurori din cadrul filialei au fost și ei audiaţi. În cursul zilei de vineri, aceştia, alături de alţi procurori de la DNA Ploieşti, au fost informaţi că sunt cercetaţi şi pentru constituire de grup infracţional organizat.
Lucian Onea şi Mircea Negulescu sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare întocmită de către fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetăţean din Chişinău, Serghei Petruş. Vlad Cosma ar fi fost ameninţat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public că Serghei Petruş nu există.