Directoarea șpăgară din ANAF a scăpat de arest preventiv și a fost plasată în arest la domiciliu. Ea a primit mită un milion de euro

October 10, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Curtea de Apel Ploieşti a decis luni scoaterea din arest preventiv şi plasarea în arest la domiciliu a Ancuţei Anda Macovei, directoarea din cadrul ANAF suspectată că a primit un milion de euro. Decizia este definitivă.
Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au admis contestaţia depusă de şefa Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică din cadrul ANAF, arestată preventiv săptămâna trecută într-un dosar instrumentat de DNA. Astfel, prin decizia definivită a Curţii de Apel, Ancuţa Macovei a fost scoasă din arest preventiv şi plasată în arest la domicliu.
Vineri, magistraţii Tribunalului Prahova au admis propunere procurorilor DNA şi au emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele Ancuţei Anda Macovei. Decizia Tribunalului Prahova a fost contestată la Curtea de Apel.
Joi, Ancuţa Anda Macovei a fost reţinută de către procurorii DNA. Potrivit acestora, în anul 2010, în calitate de director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică Vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, Macovei a cerut pentru ea şi pentru o altă persoană din conducerea instituţiei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, un procent de 25% din valoarea unor contracte de mentenanţă pentru aplicaţiile componente ale Sistemului Informatic Integrat Vamal al Autorităţii Naţionale aVămilor pentru ca, în schimb, să organizeze procedura de licitaţie astfel încât să fie câştigată de o asociere din care făceau parte şi cele două firme.
Potrivit procurorilor, din suma cerută, Macovei a primit, în perioada 2010 - 2014, pentru sine şi pentru cealaltă persoană, suma totală de aproximativ un milion de euro, contravaloarea unei deplasări în SUA şi bunuri materiale de valoare. În acest dosar se fac acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, precizează DNA.