Doar Cristi Borcea a mai rămas în pușcărie. Victor Becali, după ce a fost eliberat condiționat: ”Fotbalul nu mă mai interesează”

January 05, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Fostul impresar de fotbal Victor Becali a părăsit joi seara Penitenciarul Jilava şi a declarat că a fost ”o perioadă grea”, dar și că nu-l mai interesează fotbalul.Victor Becali a părăsit Penitenciarul Jilava, joi seară, după ora 22.30, şi a fost aşteptat de o maşină pentru a-l duce acasă.
”A fost o perioadă grea. (...) Eu am făcut peste 95% din pedeapsă, dar probabil că trebuie să facă cineva puşcărie, dacă toţi bărbaţii ţării acesteia fug de justiţie. Fac eu, face Borcea, nu e o problemă”, a declarat Becali.
El a apreciat că ”orice ţi se întâmplă în viaţă este o experienţă de viaţă, dar nu e prea plăcut” şi, vorbind despre condiţiile din penitenciar, a spus că sunt aceleaşi şi pentru gardieni. ”Să ştiţi că şi pentru gardieni condiţiile sunt la fel. Am ajuns aici, ne judecem crucea, ne facem pedeapsa”, a mai spus fostul impresar de fotbal.
Întrebat ce va face în continuare şi dacă mai are gânduri referitoare la fotbal, Becali a precizat: ”Fotbalul nu mă mai interesează”. Victor Becali a spus, răspunzând unor întrebări, că timpul va demonstra care a fost adevărul în Dosarul ”Transferurilor”. În plus, a afirmat că aşteaptă şi decizia în cel de-al doilea dosar, dar chiar şi aşa va îndeplini condiţiile eliberării condiţionate.
Magistraţii au decis joi seara eliberarea condiţionată a lui Victor Becali, condamnat în 2014 la patru ani şi opt luni de închisoare în Dosarul ”Transferurilor”. Decizia magistraţilor este definitivă şi a fost pusă în aplicare imediat, după finalizarea formalităţilor.
În 16 august 2017, magistraţii Tribunalului Ilfov au respins precedenta cerere de liberare condiţionată din penitenciar a fostului impresar de fotbal Victor Becali şi au stabilit termen pentru o nouă cerere de liberare în noiembrie 2017.
În noiembrie anul trecut, Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea de liberare condiţionată a lui Victor Becali, însă decizia nu era definitivă.