Dosarul Şpagă la Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanţa: profesori universitari, sub control judiciar

November 15, 2016

Scris de Darius Martinescu

Publicat în România nașilor

Procurorii anticorupţie au decis, la cinci zile după percheziţiile făcute la sediul Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” din Constanţa, ca doi dintre profesorii acuzaţi de luare de mită să fie supuşi controlului judiciar.
Potrivit DNA, Antonescu Iulian, cadru didactic în cadrul Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanța este acuzat de săvârșirea a cinci infracțiuni de luare de mită iar Ciobanu Camelia, colega acestuia, este cercetată penal cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită.
În ambele cazuri a fost dispus controlul judiciar pentru 60 de zile. “În cursul lunii septembrie 2016, inculpații Antonescu Iulian și Ciobanu Camelia, în calitate de cadre didactice ale Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanța, au primit de la mai mulți studenți sume de bani cuprinse între 200 lei și 200 euro sau alte foloase necuvenite. Foloasele respective au fost primite pentru a le acorda studenților respectivi note de promovare la examenele restante ce urmau a fi susținute în perioada august- septembrie 2016”, motivează procurii anticorupţie decizia.
Reamintim că, în cursul zilei de 10 noiembrie 2016 au fost efectuate percheziții în şapte locuri situate în județul Constanța, din care trei în sediul Academiei Navale, restul reprezentând domiciliile unor persoane. Mai mulți studenți și profesori au fost duşi la audieri.