Elena Udrea a fost condamnată definitiv la șase ani de pușcărie în Dosarul Gala Bute. Fostul ministru e în Costa Rica

June 06, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Magistraţii instanţei supreme au condamnat-o marţi pe fostul ministru al Turismului Elena Udrea la șase ani de închisoare, în Dosarul Gala Bute. Decizia este definitivă.Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis să menţină pedeapsa primită de Elena Udrea în primă instanţă şi să o condamne definitiv la șase ani de închisoare cu executare.
Tudor Breazu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită, Dragoş Botoroagă la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, în timp ce fostul secretar general în MDRT, Gheorghe Nastasia, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.
În acelaşi dosar, fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, iar fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare. Pe de altă parte, fostul ministru Ion Ariton a fost achitat pentru infracţiunile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosirea influenţei.
Elena Udrea a anunţat, pe 17 februarie, că se află în Costa Rica, iar în aprilie fostul ministru transmitea că ar avea statut provizoriu de refugiat politic din 21 martie şi că una dintre obligaţiile pe care le are este de a nu părăsi teritoriul statului Costa Rica. Ea a declarat că este însărcinată, fiind logodită cu tatăl copilului.
Elena Udrea a postat pe Facebook primul mesaj după condamnarea la șase ani de închisoare din Dosarul Gala Bute. "Multumesc tuturor celor care ati crezut si credeti in dreptatea mea, tuturor celor care m-ati sustinut, ma sustineti, v-ati rugat si va rugati pentru mine!
Multumesc presei care a dus si duce o lupta mai apriga si mai determinata pentru adevar si oprirea abuzurilor din Romania, decat o duc alesii poporului, cei care ar avea obligatia sa o faca. Sistemul inca exista si functioneaza, Protocoalele si culoarele din justitie sunt in continuare eficiente, sunt inca judecatori si procurori care executa ordinele si comenzile generalilor SRI. Pana decid ce voi face in continuare, va rog sa acceptati ca nu voi da nicio declaratie", a scris Elena Udrea.