Eugen Preda, liderul grupării care a furat arme din unitatea militară de la Ciorogârla, ar putea fi eliberat condiționat

November 14, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Liderul grupării care a furat arme din unitatea militară de la Ciorogârla, Eugen Preda, ar putea fi eliberat condiţionat pe baza Legii recursului compensatoriu, după ce Judecătoria Focşani i-a admis cererea. Decizia magistraţilor nu este însă definitivă.
Eugen Preda, considerat liderul Clanului Sportivilor, a fost condamnat în 2013 la 12 ani de închisoare.
Recent, pe baza Legii recursului compensatoriu, el a depus două cereri de eliberare condiţionată. Cele două cereri au fost reunite, magistraţii Judecătoriei Focşani admiţând cererea deţinutului. Pentru moment, Preda, nu poate părăsi însă penitenciarul, întrucât decizia nu este definitivă, iar procurorii pot contesta hotărârea Judecătoriei Focşani.
Eugen Preda este încarcerat la Penitenciarul Focşani. Liderul Clanului Sportivilor a fost condamnat pentru furtul a zeci de arme AKM şi pistoale din depozitul unităţii militare de la Ciorogârla, parte din ele găsite ulterior la domiciliul bunicilor săi. Alături de el au mai fost condamnate şi alte persoane, unele fiind deja în libertate.