Fondatorul român al firmei de tranzacții cu bitcoin CoinFlux a fost reținut la cererea procurorilor americani. SUA cer extrădarea

December 13, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Vlad Nistor, fondatorul CoinFlux, firmă de tranzacţii cu bitcoin din Cluj Napoca, a fost reţinut la cererea procurorilor din Statele Unite, tânărul fiind acuzat de înşelăciune, fraude informatice şi spălare de bani. Procurorii americani cer extrădarea lui în SUA.Vlad Nistor, fondatorul Coinflux (firmă de tranzacţii cu bitcoin din Cluj Napoca) a fost reţinut pe teritoriul României la cererea procurorilor din Statele Unite ale Americii. Acuzaţiile care i se aduc tânărului sunt înşelăciune, fraude informatice, constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani.
Cererea de extrădare a lui Vlad Nistor în SUA urmează să fie judecată de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. CoinFlux este o platformă online de tranzacţionare a monedelor digitale care funcţionează ca o casă de schimb valutar. Potrivit informaţiilor de pe site-ul platformei, CoinFlux a fost fondată în anul 2015, în Cluj Napoca, şi de la acel moment şi până în prezent, au fost tranzacţionate peste 200 milioane de euro în monede digitale. Platforma are o cifră de afaceri de peste trei milioane de euro şi a realizat, anul trecut, peste 30.000 de tranzacţii.