Fosta judecătoare Geanina Terceanu susține că dinamovistul Cristi Borcea i-a lăsat în poșetă 10.000 de euro

November 22, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Fosta judecătoare Geanina Terceanu a declarat marți la Înalta Curte de Casație și Justiție că fostul finanțator al clubului Dinamo Cristi Borcea i-a lăsat în poșetă 10.000 de euro, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o la locuința acestuia.
Geanina Terceanu a răspuns în sala de judecată întrebărilor puse de avocata lui Cristi Borcea, în procesul în care este acuzată că a primit aproape 200.000 de euro mită pentru a dispune achitarea inculpaților în Dosarul transferurilor.
Fosta judecătoare a relatat că a fost dusă de avocatul George Iorgovan, cu care avea o relație de amiciție, la o locuință din zona de nord a Capitalei, pentru a se întâlni cu Borcea. "Iorgovan mi-a spus că va fi o discuție scurtă. Nu a avut loc nicio discuție despre bani. Borcea a încercat să-mi explice cum e mecanismul transferurilor. Am stat două ore, era noapte. Locul era undeva în nordul Bucureștiului. Eu am dat ca punct de reper o cale ferată, undeva către Pipera. Domnul Borcea a vrut să discutăm despre dosar și i-am zis că abia l-am primit. I-am explicat că nu se pune problema să vorbim despre dosar. Borcea nu a îndrăznit să îmi ceară o soluție. Am discutat ca doi oameni care trebuiau să-și umple timpul rămas la dispoziție. La finalul discuției din acel imobil, după ce m-am ridicat, mi-a lăsat o sumă de bani în geantă. A spus că mi-a lăsat ceva. Nu am verificat. S-a întâmplat într-o fracțiune de secundă. Abia acasă am verificat. Nu am povestit nimănui despre suma de bani și nici despre întâlnire. Acasă am constatat că erau 10.000 de euro. Nu am restituit banii, pentru că nu am vrut să reiau legătura nici cu Borcea. Inițial, am crezut că banii erau pentru că ne-am plăcut reciproc, dar a fost doar impresia mea", a declarat Terceanu.
Întrebată de ce nu a spus de la început despre întâlnirea cu Borcea, iar la urmărirea penală a amintit doar de frații Becali, Geanina Terceanu a răspuns: "S-a lucrat foarte mult asupra mea. Au zis să dau declarații și despre Borcea, pentru că așa scrie în denunț. Am fost amenințată, dar nu de către inculpați. Ei se feresc să discute cu mine. Nu vreau să zic ce mi s-a întâmplat la urmărirea penală decât în ultima mea cuvântare". După aceste fraze, completul a decis că ședința de judecată să nu mai fie publică.