Fostul primar al municipiului Bacău Romeo Stavarache a fost achitat în dosarul de abuz în serviciu în care şi-a repartizat cu dela sine putere un apartament

April 19, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Fostul primar al municipiului Bacău Romeo Stavarache, condamnat anul trecut de Tribunalul Bacău la trei ani de închisoare cu suspendare pentru de abuz în serviciu, a fost achitat miercuri de Curtea de Apel Alba Iulia, decizia fiind definitivă.
Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat pentru News.ro că instanţa a judecat apelurile declarate de Romeo Stavarache şi de către ceilalţi doi inculpaţi într-un dosar privind abuzul în serviciu şi infracţiuni de fals şi uz de fals.
“Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelurile declarate de către inculpaţii Muntianu Gheorghe, Pircu Gavril şi Stavarache Romeo, împotriva sentinţei penale nr. 438/D/20.10.2015, pronunţată de Tribunalul Bacău în dosarul nr. 1590/110/2014. Instanţa a desfiinţat în parte sentinţa penală apelată mai exact în cazul lui Romeo Stavarache, l-a achitat pentru săvârşirea de tentativă la abuz în serviciu. În cazul celorlalţi doi Curtea de Apel Alba Iulia a înlăturat pedepsele aplicate de instanţa de fond”, a spus Comisn Muntean.
Romeo Stavarache a fost trimis în judecată pe 3 aprilie 2014 pentru abuz în serviciu în forma tentativei şi condamnat în 2016 de Tribunalul Bacău la trei ani de închisoare cu suspendare. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au stabilit că, în calitate de şef al Serviciului administrare fond locativ şi îndrumare asociaţii de proprietari din cadrul Primăriei municipiului Bacău, inculpatul Muntianu Gheorghe şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, repartizându-şi o locuinţă din fondul locativ de stat aflată în administrarea Consiliului Local Bacău (apartament în municipiul Bacău), în vederea achiziţionării acesteia. Prin aceasta, funcţionarul urmărea obţinerea, pentru sine, a unui avantaj patrimonial, respectiv achiziţionarea unui apartament la un preţ derizoriu, rezultat care nu s-a produs, formalităţile de vânzare-cumpărare a apartamentului fiind oprite.
Concret, la data de 13 iunie 2008, a întocmit şi semnat documentul prin care şi-a repartizat, în vederea închirierii, un apartament compus din două camere situat în Bacău, locuinţă din fondul locativ de stat. Aceasta, în condiţiile în care Comisia socială nu întocmise ordinea de prioritate a solicitanţilor de locuinţe şi în lipsa unei hotărâri a Consiliului Local Bacău prin care să-i fie repartizată o locuinţă socială sau din fondul locativ de stat.