Fratele fostului șef al statului nu se lasă și vrea acasă. Mircea Băsescu a făcut o nouă cerere de eliberare condiționată

July 09, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Fratele fostului președinte Traian Băsescu, Mircea Băsescu, a făcut o nouă cerere de eliberare condiționată la Judecătoria Medgidia, în dosarul în care a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru că a primit 250.000 de euro mită de la familia lui Bercea Mondial.
Cererea va fi judecată de magistrați pe 12 iulie, însă decizia va putea fi atacată la Tribunalul Constanța.
În octombrie anul trecut, Judecătoria Medgidia a admis o cerere de eliberare condiționată a lui Mircea Băsescu, însă magistrații Tribunalului Constanța au admis, în primăvara acestui an, contestația formulată de procurorii DNA, astfel că fratele fostului președinte a rămas în închisoare. Mircea Băsescu a executat un an din cei patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență în favoarea interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.
În iunie 2016, judecătorii Curții de Apel Constanța l-au condamnat pe Mircea Băsescu la patru ani de închisoare cu executare, cauză în care sunt implicați membri ai familiei lui Bercea Mondial. Magistrații au dispus ca și Marian Căpățână să își execute condamnarea, în același dosar, de trei ani de detenție pentru complicitate la trafic de influență.
Judecătorii Curții de Apel Constanța au mai dispus confiscarea de la Marian Căpățână a sumei de 265.000 de euro, în echivalentul în lei la cursul BNR de la data efectuării plății, și ridicarea sechestrului asigurator instituit în 2014 asupra bunurilor mobile și imobile ale lui Mircea Băsescu, prin ordonanța Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție — Secția de Combatere a Corupției.
Totodată, conform Curții de Apel, instanța "înlătură din cuprinsul sentinței penale apelate dispozițiile privind confiscarea specială a sumei de 265.000 euro, în echivalentul în lei la cursul BNR de la data efectuării plății, de la inculpatul Băsescu Mircea".