Judecătoria Medgidia a respins cererea de eliberare condiționată a fostului țar de la CFR Mihai Necolaiciuc

April 12, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Judecătoria Medgidia a respins marți seara, în primă instanță, cererea de eliberare condiționată a fostului director general al CFR SA Mihai Necolaiciuc, care execută o pedeapsă de opt ani de închisoare în Penitenciarul Poarta Albă.
Decizia Judecătoriei Medgidia poate fi contestată la Tribunalul Constanța în trei zile de la comunicare, prima instanță de judecată stabilind că o nouă cerere de eliberare condiționată mai poate fi depusă după patru luni de la data rămânerii definitive a hotărârii.
Fostul țar de la CFR a fost condamnat definitiv, în noiembrie 2016, de Curtea de Apel București la opt ani de închisoare pentru abuz în serviciu, în dosar fiind comasate trei cauze în care Mihai Necolaiciuc și alte persoane au fost trimise în judecată pentru fraude în valoare totală de 56,7 milioane de euro.
Curtea de Apel București îl condamnase inițial pe Mihai Necolaiciuc, în anul 2014, la o pedeapsă cu executare de patru ani și șase luni, într-un alt dosar privind o fraudă de 2,7 milioane de euro produsă prin achiziționarea de bunuri într-un proiect de reconstruire a infrastructurii feroviare afectată de inundațiile din 2000.