Jumătate dintre polițiștii rutieri din Piatra Neamț au fost reținuți de DNA pentru luare de mită și fals intelectual

November 10, 2016

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Comisarul șef Viorel Andronic, șeful Biroului Poliției Rutiere Piatra Neamț, și șase agenți din subordine au fost reținuți miercuri seara de procurorii DNA Bacău, pentru mai multe fapte de luare și dare de mită și fals intelectual. Ei reprezintă jumătate din efectivul Poliției Rutiere Piatra Neamț.
Aceștia vor fi prezentați joi Curții de Apel Bacău, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Alți șapte agenți de la același birou, dar și de la cel de ordine publică au fost puși sub control judiciar. Anchetatorii susțin că în perioada 22 aprilie - 18 mai 2016, cei 14 polițiști au fost desemnați să efectueze activități de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză pe parcursul cărora au luat mită de 115 ori.
Polițiștii au primit sume de bani cuprinse între 50 lei și 400 de lei de la mai mulți șoferi opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier, se arată în comunicatul DNA. 'Inculpații Ciolpan Iulian, Greaca Marius-Laurențiu, Covasan Dragomir — Loredan și Berbec Ionuț-Alexandru au falsificat procesele verbale de constatare a contravenției cu ocazia întocmirii acestora, prin atestarea în cuprinsul lor a unor fapte necorespunzătoare adevărului, respectiv consemnarea unei viteze de deplasare inferioare celei constatate, cu consecință reducerii amenzii. La datele de 25 aprilie 2016 și 29 aprilie 2016, inculpații Greaca Marius-Laurențiu și Neamțu Constantin au remis o parte din sumele de bani primite cu titlu de mită de la conducătorii auto verificați inculpatului Andronic Viorel, în legătura cu atribuțiile acestuia de coordonare a activității Biroului rutier și controlul asupra agenților din cadrul biroului', precizează anchetatorii.