Klaus Iohannis despre o eventuală OUG pentru amnistie și grațiere: ”ar fi o catastrofă, ar declanşa o criză politică fără precedent în România”

November 29, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Politică

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că eventuala adoptare a unei OUG pentru amnistie şi graţiere ”ar fi o catastrofă, ar declanşa o criză politică fără precedent în România” şi a făcut apel la ”politicienii lucizi din PSD” să împiedice adoptarea unui astfel de act normativ.Preşedintele a declarat că există semnale că PSD nu a renunţat la ideea unei OUG pentru amnistie și grațiere.
”Ar fi o catastrofă, ar declanşa o criză politică fără precedent în România”, a averizat Klaus Iohannis. ”Fac apel la politicienii din PSD care sunt lucizi ca să întreprindă orice consideră ei pentru ca o astfel de ordonanţă să nu fie adoptată în Guvern”, a mai declarat preşedintele Iohannis.
Întrebat dacă intenţionează să meargă la vreo şedinţă de Guvern pentru a împiedica adoptarea ordonanţei, preşedintele Klaus Iohannis a răspuns: ”Pe surse se spune orice. Momentan, altceva decât unele declaraţii ale unor politicieni nu avem, dar eu rămân conectat, evident, şi voi face tot ce se poate face din poziţia de preşedinte pentru a nu se ajunge la o nouă situaţie de acest tip. La momentul acesta, am informaţiile care se vehiculează în spaţiul public”.
Șeful statului a mai spus că problema protocoalelor şi a efectelor lor în unele procese este de competenţa instanţelor. ”Nu politicienii pot rezolva problemele, ci instanţele”, a subliniat preşedintele.