Klaus Iohannis, discurs acid în Parlamentul României: „Grija primă a fost să vă ocupaţi de dosarele penalilor. Aţi obosit deja? Ghinion”

February 07, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Politică

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut marţi în plenul reunit al Parlamentului României un discurs extrem de acid, în care s-a situat încă o dată de partea manifestanţilor din Piaţa Victoriei şi a tras de urechi PSD.
„Grija primă a fost să vă ocupaţi de dosarele penalilor”, a spus preşedintele. După declaraţia sa, parlamentarii PSD au început să părăsească sala. În replică, şeful statului le-a spus: "Aţi obosit deja? Ghinion".
Klaus Iohannis a a avertizat că dacă PSD nu rezolvă actuala criză, va convoca consultări la Cotroceni pentru a vedea care sunt soluţiile posibile. Preşedintele şi-a încheiat discursul felicitându-i pe părinţii care şi-au dus copiii în Piaţa Victoriei pentru o lecţie autentică de democraţie şi a cerut parlamentarilorsă păstreze democraţia şi ţara curate pentru viitorul României.
"Îi felicit pe părinţii care şi-au dus copiii în Piaţa Victoriei, pentru o lecţie autentică de democraţie. Doamnelor şi domnilor, să păstrăm aşadar democraţia vie şi ţara curate la propriu şi la figurat pentru generaţiile care vin după noi, pentru viitorul României", şi-a încheiat Klaus Iohannis discursul în aplauzele celor rămaşi în sală.
"Retragerea OUG 13 şi eventual demiterea chinuită a unui ministru este prea puţin, iar alegerile anticipate sunt în această fază prea mult", a declarat Iohannis, arătând că PSD trebuie să vină cu soluţia. "M-aş fi adresat şi Guvernului, dar nu e bai, la ei am fost deja. (...) Vă mulţumesc pentru primirea foarte frumoasă. Noilor parlamentari şi vechilor parlamentari vă mulţumesc pentru primirea frumoasă", a spus Klaus Iohahhnis în deschiderea discursului din Parlament.
El a spus că suntem în plină criză. "Sute de mii de români protestează în stradă, naţiunea este în alertă, este vie, este atentă şi foarte nemulţumită", a spus preşedintele. La sosire, preşedintele a fost aplaudat îndelung de către parlamentarii opoziţiei, fiind întâmpinat însă doar de către liberalul Cătălin P:redoiu.Preşedintele a mulţumit pentru primirea foarte frumoasă şi a spus că s-ar fi adresat şi Guvernului, dar ”nu-i bai”, că la ei a fost deja.