Klaus Iohannis, un nou atac la Liviu Dragnea: a întinat memoria martirilor Revoluţiei din 1989 vorbind despre amnistie și grațiere

December 17, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Politică

Preşedintele Klaus Iohannis susține, într-un mesaj referitor la Revoluţia din decembrie 1989, că memoria martirilor Revoluţiei de acum 29 de ani este întinată de încercările disperate ale unor infractori, în frunte cu infractorul Liviu Dragnea, de a impune amnistia şi graţierea.
"În urmă cu 29 de ani, românii apărau cu propria viaţă libertatea şi democraţia. Idealurile Revoluţiei din Decembrie 1989 stau la baza Constituţiei noastre, care este garanţia supremă că sacrificiul pentru drepturi şi libertăţi fundamentale nu a fost în zadar. Astăzi, memoria acestor martiri este întinată de încercările disperate ale unor infractori, în frunte cu Liviu Dragnea, de a impune amnistia şi graţierea. România nu se va întoarce la epoca de neagră amintire a partidului-stat", scrie preşedintele într-o postare pe Facebook.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni că în conducerea PSD s-a agreat ideea ca amnistia şi graţierea să fie ultima soluţie pentru corectarea unor abuzuri, el explicând însă că, dacă vor exista alte opţiuni, vor fi aplicate acelea.
Subiectul amnistiei şi graţierii a fost frecvent menţionat în discursurile de duminică, de la Consiliul Naţional al PSD.
Liderul PSD, infractorul Liviu Dragnea, a afirmat că nu se teme să vorbească despre amnistie şi graţiere, deşi aceste cuvinte parcă ar fi o blasfemie în Româia. ”Nu mai ezitaţi. Nu ştiu când, nu ştiu cum, dar PSD-ALDE are şi această obligaţie”, a spus Dragnea, în şedinţa de duminică a Consiliului Naţional al PSD.
Preşedintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, la Consiliul Naţional al PSD, că ”este bine să respectăm legea”, dar susţine că mii de persoane au fost condamnate pe nedrept, pe baza unui ”sistem nedrept condus de Băsescu Traian şi de camarila lui”. ”Eu, ca cetăţean al acestei ţări, vă rog şi vă încurajez la modul cel mai sincer să facem dreptate şi anume să vă folosiţi prevederea constituţională şi să daţi ceea ce este normal, anume aministia şi graţierea în România anului 100”, a spus Oprişan.