La Penitenciarul Poarta Albă a venit ambulanța pentru Nicușor Constantinescu. Are febră și nu vrea medicamente

July 28, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

La Penitenciarul Poarta Albă a ajun svineri ambulanța, pentru fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu, care avea febră și refuza tratamentul medical.
Surse oficiale au precizat pentru News.ro că fostul preşedinte al CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu, care se află de câteva luni încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, secţia exterioară de la Valu lui Traian, s-a simţit rău vineri, la faţa locului fiind solicitată o ambulanţă.
Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care nu au dezvăluit identitatea bărbatului, spun că la penitenciar solicitarea a fost pentru un pacient cu febră, care a refuzat tratamentul şi transportul la spital, starea sa de sănătate fiind stabilă. Analizele ar urma să stabilească cu exactitate care este cauza producerii febrei.
Nicuşor Constantinescu execută, din 29 iunie 2016, o pedeapsă de cinci ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat de abuz în serviciu. În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, a iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat o finanţare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 - 2013.
În luna martie, Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat pe Nicuşor Constantinescu într-un dosar în fusese condamnat în prima instanţă la şase ani de închisoare pentru abuz în serviciu. În luna mai, el a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la opt ani de închisoare într-un dosar cu un prejudiciu de peste opt milioane de euro, dar decizia nu este definitivă.