Laura Codruța Kovesi o scaldă în privința lui Liviu Dragnea: „Nu alegem ținte, nu anchetam o persoană pentru că are cinci vile”

July 16, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Politică

Simplul fapt că o persoană deține o anumită funcție sau are o avere nu înseamnă că trebuie să deschidem o investigație, susține procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, într-un interviu acordat Ziare.com. Totodată, Laura Codruța Kovesi a confirmat că în 2010 DNA a închis, prin clasare, un dosar referitor la Tel Drum. Ea a refuzat să comenteze ce se află în dosarul deschis de DNA după investigația Rise Project despre Tel Drum și Liviu Dragnea. „Fiind o investigație jurnalistică și sesizându-ne din ce a apărut în spațiul public, am comunicat, la cererea jurnaliștilor, că este deschis acest dosar, dar nu pot face comentarii despre ce avem sau nu în dosar”, a spus procurorul șef al DNA.
Întrebată dacă nu i se pare că dosarele "Referendumul" și "Bombonica" sunt oarecum mărunte în raport cu ceea ce a dezvălui Rise Project, Kovesi a răspuns: „Noi investigăm fapte care sunt date în competența noastră. Simplul fapt că o persoană deține o anumită funcție sau are o avere nu înseamnă că trebuie să deschidem o investigație. Nu alegem ținte, nu anchetam o persoană pentru că are cinci vile, pentru că e prim-ministru sau ministru. Noi investigăm fapte. Când vorbim de averi, să nu uităm că există și alte instituții care trebuie să verifice acest lucru, mă refer la ANI. DNA nu investigheaza modul în care o persoană dobândește o avere sau cum își gestionează averea. Noi investigăm dacă există fapte de corupție legate de felul în care și-a dobândit averea sau modul în care și-o gestionează, modul în care își exercită funcția publică„.
În legătură cu dosarul Tel Drum din 2010, despre care a recunoscut că a fost închis cu o soluție de netrimitere în judecată, Laura Codruța Kovesi s-a eschivat, spunând că nu a citit „în mod special” acel dosar și a refuzat să precizeze dacă mavea legătură cu actualul președinte al PSD, Liviu Dragnea.