Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost audiat la DNA, unde a fost așteptat de o galerie impresionantă de membri de partid

November 13, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a ajuns luni dimineață la sediul DNA, unde a fost aşteptat de aproximativ 50 de membri de partid, printre care vicepremierul Paul Stănescu, deputatul Claudiu Manda şi Marian Neacşu.
"Credem că orice coleg aflat în impas are nevoie de susţinere şi o vom acorda tuturor. Ne-am întâlnit ieri la TSD si acolo am decis să fim prezenţi. Este vorba de un coleg, preşedintele partidului şi primează prezumţia de nevinovăţie şi noi vom fi alături de dumnealui. (...) Am venit să îl susţinem pe preşedintele nostru, nu am venit să luăm cu asalt, vom avea o manifestare cât se poate de paşnică", a spus Marian Neacşu.
La rândul lui, vicepremierul Paul Stănescu a spus că a venit în calitate de senator, pentru a-l susţine pe Liviu Dragnea. "Sunt aici în calitate de senator, în semn de solidaritate cu preşedintele Camerei Deputaţilor, preşedinte al partidului", a afirmat Paul Stănescu.
La DNA a venit pentru a-l susţine pe Liviu Dragnea şi Claudiu Manda. "La ultimele două participări la ICCJ nu ar fi trebuit să fie admonestat şi batjocorit. (...) Nu am venit să punem presiune. Nu am votbit acest lucru cu dumnealui", a afirmat deputatul Claudiu Manda.
Anunţul privind audierea lui Dragnea de către procurorii anticorupţie fusese făcut chiar de el cu o zi în urmă, fără însă a preciza în ce dosar a fost chemat. Liviu Dragnea a ieşit de la DNA după aproximativ o jumătate de oră de audieri, el refuzând să facă declaraţii. Surse judiciare spun că Dragnea ar avea calitatea de suspect într-un nou dosar, al treilea, pentru fapte de corupţie.