Liviu Dragnea a avut o ieșire nervoasă în fața jurnaliștilor: „Cu ce dracu’ mă ajută pe mine, domnişoară?!”

October 31, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Politică

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut miercuri o ieșire nervoasă în faţa jurnaliştilor, după ce un reporter l-a întrebat despre legea care spune că cei care au pedepse de până la cinci ani de închisoare le pot executa la domiciliu, şi care l-ar putea favoriza. „Cu ce dracu mă ajută pe mine, domnişoară?!”, a spus Dragnea.
Șeful PSD a fost întrebat miercuri în Parlament de un jurnalist cum le răspunde celor care afirmă că legea conform căreia cei care au pedepse de închisoare de maximum cinci ani pot executa aceste pedepse la domiciliu, a fost dată în favoarea sa. Dragnea a avut o ieșire nervoasă şi a spus că nu are niciun avantaj prin astfel de legi, că s-a săturat să audă asta şi că doar el este acuzat că ar avea anumite avantaje, deşi nu este singurul om din ţară.
„Cu ce dracu’ mă ajută pe mine, domnişoară? Să înţeleg şi eu că m-am săturat. Şi dacă voi fi condamnat cu ce mă ajută pe mine?! Dacă mă întrebaţi asta înseamnă că aveţi ceva în cap. Am înţeles că mă acuză, dar în afară de mine mai sunt oameni în ţara asta? (...) Orice lege mă favorizează pe mine. Totuşi, sunt şi eu om şi mi-ajunge să răspund la aceste prostii”, a răspuns Liviu Dragnea.
Când i s-a spus că se află, totuşi, într-o funcţie publică, Dragnea a replicat: „Deci cei care nu sunt în funcţii publice pot fi distruşi. Cereţi-le dovezi!”. Preşedintele PSD le-a spus jurnaliştilor să-i ceară preşedintelui Iohannis să dea un decret să fie împuşcat. Dragnea a afirmat că i-a fost distrusă viaţa, fiind condamnat pe nedrept, fără probe şi că de ani de zile DNA doar de asta se ocupă.
„Vorbiţi cu hashtagul, vorbiţi cu Iohannis să dea un decret să mă-mpuşte mâine, şi de mâine să vorbiţi despre ce se poate întâmpla în ţara asta. Aţi ajuns oameni tineri să susţineţi securiştii, să susţineţi abuzurile în România. Toate prostiile le susţineţi, că toate mă avantajează pe mine. Cu ce dracu’ să mă avantajeze, că mi-au distrus viaţa ani de zile, am fost condamnat fără niciun fel de probă la referendum, că s-a supărat Băsescu, şi fără probă în al doilea dosar. Asta este marea corupţie. DNA doar de asta se ocupă”, a declarat Dragnea.
Jurnaliştii i-au atras atenţia asupra deciziilor instanţei legate de condamnările sale, moment în care preşedintele PSD a spus că are dreptul să le critice. „Da, doamnă, şi încă am dreptul să critic aceste decizii. Dar despre deciziile instanţei pe care CEDO le-a făcut harcea-parcea vorbiţi?”, a răspuns Dragnea.