Liviu Dragnea a revenit din concediu și se face că lucrează alături de Darius Vâlcov și Călin Popescu Tăriceanu

January 25, 2019

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Politică

Președintele PSD, Liviu Dragnea a revenit din concediu și a postat pe contul său de Facebook o fotografie în care pare a fi la o ședință de lucru, având în față mai multe hârtii.
În fotografie apare stând la o masă cu Darius Vâlcov, Călin Popescu Tăriceanu, Eugen Teodorovici, Daniel Chițoiu și Niculae Bădălău. "Viitorul arată bine", a scris Dragnea.
În câteva minute, postarea a adunat sute de comentarii.
Liviu Dragnea a intrat în vacanță la finalul anului trecut, ultima lui apariție publică fiind pe 27 decembrie la Antena 3.
Guvernul nu a finalizat până acum proiectul de buget pe 2019. Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, afirma, pe 12 ianuarie, într-o emisiune, că la ministerul de resort a fost finalizat proiectul bugetului de stat care va fi trimis în Parlament la începutul sesiunii parlamentare.
Bugetul este construit cu un PIB de 1.022,5 miliarde de lei (221,5 milioane de euro), o creștere economică de 5,5% și un deficit bugetar de 2,5%, potrivit ministrului Finanțelor. De asemenea, bugetul este construit pe o inflație de 2,8%, în condițiile în care în noiembrie a fost de 3,43%, un curs de schimb leu/euro de 4,62 lei, în condițiile în care, în prezent, este de peste 4,67 lei, și o creștere a numărului mediu de angajați de 3,8% (5,3 milioane de lei).
La finalul anului 2018, Coaliția PSD-ALDE anunțase că bugetul de stat va fi gata în luna ianuarie și va fi adoptat într-o ședință extraordinară a Parlamentului. Inițial, la nivelul Coaliției se preconiza că bugetul va intra în dezbatere publică la începutul lunii ianuarie și că cel mai probabil va exista o ședință extraordinară a Parlamentului.
Parlamentul își reia activitatea de la 1 februarie, fiind în vacanță de la finele anului trecut. Acum, Liviu Dragnea a revenit din concediu.