Liviu Dragnea, delir la Antena 3: la DNA sunt "abuzuri mai mari decât înainte". Șeful PSD vrea codurile penale ”cât mai repede”

December 27, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Politică

În interiorul DNA se petrec "abuzuri mai mari decât înainte", a declarat joi seara Liviu Dragnea la Antena 3 și a adăugat că procurorii anticorupţie "ameninţă şi iau de piept martorii sau suspecţii", cu avocaţii de faţă."Este un proces care se apropie de apogeu, apogeu înţelegând lipsa oricărei limite, a oricărei reţineri din partea sistemului de a face orice. Vreau să vă spun că acum la DNA sunt abuzuri mai mari decât înainte. Înainte se mai fereau de avocaţi. Acum, cu avocaţii de faţă, urlă, ameninţă şi iau de piept martorii sau suspecţii. Nu le mai pasă de avocaţi, pentru că ei merg pe ideea la câte am făcut, nu mai contează ce mai facem. Poate ducând la extrem acest tip de acţiune, poate scăpăm şi poate blocăm finalizarea acestui proces pe care l-am început cu toţii (..) şi pe care sperăm ca în anul 2019 să-l finalizăm", a spus Liviu Dragnea la Antena 3.
El a adăugat că speră ca 2019 să fie "anul adevărului". "Eu sper ca 2019 să fie anul adevărului, aşa mi-am pus eu în obiectiv. Sunt mii, cred, sau sute, habar n-am, de oameni condamnaţi nelegal şi cu toate astea presa cu epoleţi, haştagiştii de pe site-uri ţipă, ne înjură, dar cum să punem sub semnul întrebării aşa ceva", a spus Liviu Dragnea la Antena 3.
Preşedintele PSD a susținut că trebuie să intre în vigoare Codurile Penale, "cât mai repede". "Eu cred că domnul ministru Tudorel Toader într-o perioadă rezonabilă trebuie să le prezinte primului ministru pentru a fi adoptate prin ordonanţă, că bâlciul ăsta în care atacăm întruna şi virgula la Curtea Constituţională, doar-doar întârzie, nu poate continua la nesfârşit", a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.
"Cât mai repede trebuie să intre în vigoare Codurile Penale. Cât mai repede. S-a pus în discuţie (să fie trecute prin ordonanţă de urgenţă - n.r.) şi eu cred că domnul ministru Tudorel Toader într-o perioadă rezonabilă trebuie să le prezinte primului ministru pentru a fi adoptate prin ordonanţă, că bâlciul ăsta în care atacăm întruna şi virgula la Curtea Constituţională, doar-doar întârzie, nu poate continua la nesfârşit, pentru că totuşi discutăm de o legislaţie foarte importantă", a spus Dragnea.
Liviu Dragnea îi arată pisica lui Tudorel ToaderPreşedintele PSD a mai spus că are "suficientă apreciere pentru ministrul Justiţiei, dar nu numai pentru dumnealui, pentru oricine, intervine un moment când aprecierea nu mai poate compensa lipsa de decizii sau amânarea sine die".
"Astea trebuie adoptate. Sunt decizii politice, am discutat şi în coaliţie lucrul ăsta şi nu sunt decizii politice pentru mofturi. Nu se dau codurile pentru mine, că cred că din ceea ce am văzut şi am înţeles şi am aflat din ce în ce mai mulţi oameni înţeleg că toată această poveste este de fapt o minciună. Orice se vrea ca să se îndrepte, de fapt, îi profită lui Dragnea şi ăştia, ca să extindă cât mai multe blocajul, spun îi mai facem un dosar şi cu aia, şi cu aia, şi cu aia în aşa fel încât toate-s pentru el. (...) Nu putem bloca o ţară, nu putem bloca reformarea sistemului, aducerea dreptului la un proces liber, protecţia drepturilor fundamentale la nivelul minim acceptabil în orice ţară democratică din lume, ăsta este un obiectiv major, nu e o glumă", a afirmat Dragnea.
"Aceste legi reprezintă fundamentul pe care este construit statul paralel şi le-a dat această posibilitate să pată să facă orice, oricui în România, cu excepţia străinilor. (...) Despre marile cazuri de corupţie în România eu sunt hotărât să încep să vorbesc începând cu partea a doua a lunii ianuarie. Chestii serioase (...) Ca să vorbim despre adevărata corupţie în România să vedem de unde a fost importată şi de unde este alimentată în continuare, care-s interesele tuturor. Dar asta la anul", a adăugat el.
Șeful PSD se luptă în continuare cu ”statul paralel”
Preşedintele PSD a mai spus că speră că va reuşi destructurarea "statului paralel", despre care a afirmat că nu este condus de Klaus Iohannis, acesta fiind "doar o păpuşă", "un beneficiar".
Liviu Dragnea a spus că îl interesează doar să rămână liber, el şi colegii săi şi să păstreze actuala coaliţie de guvernare. "Nu ne interesează decât să reuşim să rămânem vii, liberi şi să păstrăm în continuare coaliţia ca să ducem acest proces până la capăt. Am anunţat de mai multe ori că am speranţe că vom reuşi să destructurăm, să distrugem, să desfacem în bucăţele acest sistem subteran, acest stat paralel, sunt şanse foarte mari", a spus Dragnea, la Antena 3.
Întrebat cine conduce sistemul la care face referire, preşedintele PSD a răspuns că "nu Iohannis", adăugând că şeful statului "este doar o păpuşă, el e un beneficiar care sigur că dă şi mai dă şi ordine, mai are şi cereri". "Este această grupare de oameni, acuma se pare că cel mai influent în această grupare e Pahonţu, el având deja experienţa trecută când a crescut sub Traian Băsescu", a spus Liviu Dragnea la Antena 3.
El a susţinut că sintagma folosită de Laura Codruţa Kovesi "Noi suntem DNA" s-ar traduce prin "noi suntem deasupra legii". "Mult timp am făcut greşeala să zic: aici este vorba de o inteligenţă malefică, superioară. Nici vorbă. O grupare de oameni din toate instituţiile, nu există instituţie care să nu aibă oameni care fac parte din această structură parastatală: din SPP, din SRI, din SIE, din Direcţia de Informaţii a Armatei, din ANAF, din vămi, din Poliţie, din Poliţia de Frontieră, din Doi şi-un sfert, din toate ministerele, au două obiective: să facă bani nelegal şi să păstreze controlul pe toate instituţiile statului ca să-şi protejeze aceste afaceri pentru că toate aceste acţiuni au un obiectiv, şi anume să se umple de bani" a afirmat Liviu Dragnea la Antena 3.