Liviu Dragnea insistă din nou pe amnistie și grațiere: ”Nu mai ezitaţi. Nu ştiu când, nu ştiu cum, dar PSD-ALDE are şi această obligaţie”

December 16, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Politică

”Nu mai ezitaţi. Nu ştiu când, nu ştiu cum, dar PSD-ALDE are şi această obligaţie”, a spus președintele PSD Liviu Dragnea despre amnistie și grațiere, în şedinţa de duminică a Consiliului Naţional al PSD.
În discursul rostit în şedinţa Consiliului Naţional al PSD de duminică, Liviu Dragnea a abordat chestiunea amnistiei şi graţierii.
”De ce cuvintele amnistie sau graţiere reprezintă blasfemie? (...) Eu nu mă tem să pronunţ aceste cuvinte”, a spus Dragnea despre amnistie și grațiere.
El a afirmat că acestea sunt ”obligaţia” guvernării PSD-ALDE. ”Dacă cineva găseşte alte instrumente, alte măsuri legislative, orice alt tip de acţiune care să rezolve în totalitate, să repare toate nereptăţile care s-au întâmplat în Rmânia, toate abuzurle din Justişie, altfel decât prin amnistie sau graţiere, va avea susţinerea partidului. Dacă nu, nu mai exzitaţi. Nu ştiu când, nu ştiu cum, dar PSD-ALDE are şi această obligaţie să repare nedreptăţile”, a spus Liderul PSD.
Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, că ”este bine să respectăm legea”, dar susţine că mii de persoane au fost condamnate pe nedrept, pe baza unui ”sistem nedrept condus de Băsescu Traian şi de camarila lui”. ”Eu, ca cetăţean al acestei ţări, vă rog şi vă încurajez la modul cel mai sincer să facem dreptate şi anume să vă folosiţi prevederea constituţională şi să daţi ceea ce este normal, anume aministia şi graţierea în România anului 100”, a spus Oprişan.
Marian Oprişan a luat cuvântul, duminică, în şedinţa Consiliului Naţional al PSD. "Este bine să respectăm legea, dar stimaţi colegi, cum putem să facem acest lucru când mii de familii plâng pentru faptul că un sistem nedrept condus de Băsescu Traian şi de camarila lui, de uneltele lui, au generat prin protocoalele secrete condamnarea a miilor de români, oameni de afaceri, politicieni, ziarişti, jurnalişti, cetăţeni care nu au avut decât o singură vină: au spus ceva neconvenabil pentru regimul aflat la putere sau au dezvoltat nepermis de mult capitalul românesc în interiorul României şi pentru asta s-au dus la puşcărie", a spus Oprişan.
El s-a adresat premierului şi ministrului Justiţiei, spunând că s-a născut în România şi aici va muri. ”Vreau să ştiţi că dincolo de ceea ce spun cei răi şi cei minoritari, Partidul Social-Democrat trebuie să facă dreptate până la capăt. Partidul Social-Democrat şi Parlamentul ţării, organul suprem legislativ al poporului român, trebuie să ducă la capăt reforma justiţiei pentru ca cetăţenii români atunci când se adresează unui judecător să fie convinşi că li se va face dreptate, nu cum este în acest moment", a mai spus Oprişan.
El a cerut amnistie şi graţiere, în anul Centenarului.