Liviu Dragnea, la instanţa supremă în Dosarul Bombonica: „Mă consider nevinovat”. Trei inculpaţi şi-au recunoscut faptele

February 14, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Trei inculpaţi din dosarul în care Liviu Dragnea, cunoscut drept "Dosarul Bombonica", este judecat pentru instigare la abuz în serviciu le-au cerut magistraţilor să fie judecaţi în procedură simplificată, pentru că şi-au recunoscut faptele. Preşedintele PSD susţine că este nevinovat şi că dosarul se bazează pe trei "declaraţii neadevărate"."Este problema dumnealor, nu schimbă cu nimic atitudinea mea şi nici adevarul. Acest dosar se bazează pe trei declaraţii, cred, care sunt neadevărate. Eu o să aduc trei martori", a spus Liviu Dragnea la finalul şedinţei de judecată.
La termenul de marţi, trei dintre inculpaţii din dosar, Nicuşor Gheorghe, fost şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica la data faptelor funcţionari publici în cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman, au cerut procedura simplificată, recunoscându-şi vinovăţia. Avocatul Valentinei Marica, fost şef al Complexului de recuperare al D.G.A.S.P.C. Teleorman, le-a spus judecătorilor că la termenul următor va solicita să fie judecată pe baza procedurii simplificate.
Pe de altă parte, Liviu Dragnea, fosta sa soţie, Bombonica Prodana, şi alţi inculpaţi au susţinut că sunt nevinovaţi şi au contestat o probele, solicitând readministrarea lor. "Am înţeles învinuirile care mi se aduc şi nu este necesar să mi se aducă explicaţii suplimentare. Înţeleg să mă prevalez de dreptul la tacere. Nu solicit procedura simplificată deoarece mă consider nevinovat", le-a spus Liviu Dragnea judecătorilor.
Întrebat de jurnalişti dacă şi-a învaţat lecţia după condamnarea la doi ani de închisoare cu suspendare, Dragnea a răspuns : "Mă abţin. Nu am citit toată motivarea, doar ce a apărut în presă. O să mă uit, în primul rând, cu atenţie, să văd cine a semnat această motivare, să vedem dacă avea dreptul să semneze, pentru că totuşi, de la această clădire se aşteaptă ca legea să fie respectată la rigoare, pe de-o parte. Pe de altă parte, am înţeles că s-a dat pentru exemplificare. Deci dacă oamenii sunt condamnaţi pentru exemplu, mi-aduc aminte de nişte vremuri triste din această ţară. Oamenii, vinovaţi, nevinovaţi, trebuie condamnaţi pentru exemplu. Eu nu cred că asta e corect. (..) În 11 decembrie, 46% dintre cei care au votat, au crezut că sunt un exemplu pozitiv. Poate restul nu. Dar o să avem timp să vorbim, că am înţeles că vine un referendum şi o să avem timp să vorbim despre toate aceste lucruri şi să vedem dacă cel care îl iniţiază, la final o să fie mulţumit că l-a iniţiat".
Liviu Dragnea a contestat, printr-o cale extraordinară de atac, decizia definitivă de condamnare, primul termen fiind stabilit pentru miercuri la Tribunalul Bucureşti.