Mihai Rotaru, patronul Rotary Construct, este suspect într-un nou dosar al DNA pe restituirea proprietăţilor

February 16, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Omul de afaceri Mihai Rotaru, patronul Rotary Construct, s-a prezentat joi la DNA unde i s-a adus la cunoștință faptul că are calitatea de suspect într-un nou dosar ce vizează activitatea Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), au declarat pentru Agerpres surse judiciare.
La DNA vor mai fi chemate și alte persoane, printre care și membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP pentru a li se comunica faptul că au calitatea de suspecți, acestea fiind cercetate pentru abuz în serviciu sau complicitate la abuz în serviciu.
La plecarea de la sediul DNA, unde a stat mai puțin de o oră, Mihai Rotaru nu a făcut declarații. Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii investighează modul cum s-a făcut evaluarea a trei terenuri din Bistrița-Năsăud, fiind vorba de supraevaluări. Beneficiari în acest caz ar fi Mihai Rotaru și sora acestuia, Diana Le Bomin, susțin sursele citate.
Aceleași surse au precizat că suma din dosar s-ar ridica la peste 17 milioane de euro. Tot joi, la DNA s-a prezentat și Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naționale de Investiții, pentru a fi audiată într-un alt dosar de corupție, au arătat surse judiciare.