Ministrul Eugen Teodorovici vrea demiterea șefului ANAF, Ionuț Mișa. Acum totul e în pixul premierului Viorica Dăncilă

January 03, 2019

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Politică

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, i-a propus premierului Viorica Dăncilă demiterea șefului ANAF, Ionuţ Mişa, iar şeful Executivului urmează să semneze ordinul.Potrivit unor surse guvernamentale citate de Mediafax, propunerea a ajuns deja la Guvern, iar Viorica Dăncilă este de acord cu aceasta, urmând să semneze, joi sau vineri, ordinul pentru demiterea șefului ANAF, Ionuţ Mişa.
În repetate rânduri ministrul Finanţelor i-a reproşat şefului ANAF gradul de colectare redus pe anumite componente: TVA sau recuperarea prejudiciilor. ANAF a avut un an bun din punct de vedere al încasărilor, dar în lunile octombrie şi noiembrie a fost înregistrată o plafonare a acestora.
„Referitor la planul de colectare, în el trebuie avute în vedere toate elementele obligatorii pentru ANAF, necolectarea din zona de TVA, creşterea cotei accizei, taxe vamale. O să vedeţi până la final de an un pachet de măsuri foarte clare pentru anul 2019, măsuri care să arate ce se va face şi care vor fi efectele acestor măsuri. Să vadă partenerii noştri internaţionli modul în care funcţionează statul. Nu ştiu dacă cineva trebuie să stea vreodată liniştit într-o funcţie care implică tot ceea ce înseamnă bugetul ţării”, a spus Teodorovici în luna noiembrie.
Anterior, ministrul Finanţelor declara că principalul criteriu de evaluare al performanţei lui Ionuţ Mişa este planul de încasări realizate de ANAF. Acum, vrea demiterea șefului ANAF.