Ministrul penal Viorel Ilie spune că e dispus să-şi dea demisia, dar aşteaptă binecuvântarea lui Călin Popescu Tăriceanu

October 11, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Politică

Ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, susţine că este dispus să îşi dea demisia din Guvern, dar a precizat că se va lua o decizie după ce preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va reveni în ţară.
„Vom lua o decizie, aşa cum am stabilit, când se va întoarce domnul preşedinte Tăriceanu. Desigur, (sunt dispus să renunţ la mandat-n.red.)”, a declarat ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, întrebat dacă este dispus să renunţe la mandat.
Premierul Mihai Tudose a anunţat luni că va iniţia o remaniere care să ducă la înlocuirea miniştrilor cu probleme penale şi a altora cu probleme de imagine. Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat, marţi, că partidul a dat un vot de susţinere pentru ministrul Viorel Ilie şi nu intenţionează să revină asupra lui, iar orice remaniere poate fi făcută prin consultarea coaliţiei de guvernare.
”În ceea ce-l priveşte pe ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, acum două săptămâni ALDE, prin vot, a reconfirmat încrederea pentru ministrul nostru. Faţă de votul acela nu s-a întâmplat nimic şi nu intenţionăm să revenim asupra lui. În plus, acest vot al nostru şi încrederea acordată ministrului a fost reconfirmată şi de votul din Senat. Privind ipoteza remanierii, procedurile interne ale coaliţiei de guvernare spun limpede că orice remaniere se face în urma propunerilor pe care primul ministru le prezintă în faţa coaliţiei de guvernare. Neexistând până acum o astfel de propunere, pentru noi această posibilă remaniere rămâne doar o ipoteză pe care a prezentat-o primul ministru”, a declarat purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian.