Moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost respinsă. Au semnat mai mulți parlamentari decât cei care au votat-o

December 20, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Politică

Moţiunea de cenzură a fost respinsă de plenul Parlamentului, în condițiile în care opoziția nu a adunat suficiente voturi, iar parlamentarii de la PSD, ALDE şi UDMR au fost prezenţi în sală, dar nu au votat.Moţiunea de cenzură intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!", iniţiată de PNL, USR şi PMP, a fost respinsă joi de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.
Liderul deputaţilor PSD Daniel Suciu a menţionat că au votat "pentru" 161 de parlamentari şi 3 "împotrivă". Interesant este faptul că moțiunea a fost votată de mai puținui parlamentari decât cei care o semnaseră. Pentru a putea fi adoptată, moţiunea avea nevoie de minim 233 de voturi în favoarea sa.
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a declarat, după ce moţiunea de cenzură a fost respinsă în plenul reunit al Parlamentului, că este pentru prima oară când au fost mai puţine voturi decât numărul semnatarilor moţiunii.
"S-a finalizat acum votul la această moţiune de cenzură. Aşa cum v-am spus eu din momentul în care a fost depusă a fost problematică această moţiune de cenzură. E prima dată când la o moţiune de cenzură sunt mai puţine voturi decât semnatarii moţiunii. M-a deranjat modul în care s-a vorbit de teme false. Iată că atunci când opoziţia nu e în stare să vină cu un program de guvernare, vin cu aceste teme false. Sper ca sărbătorile să le aducă gânduri mai bune. Cred că 2019 ar trebui să ne găsească mai uniţi, măcar la problemele importante puterea şi opoziţia pot conlucra", a afirmat Florin Iordache joi la Parlament, după ce moțiunea de cenzură a fost respinsă.