N-au reușit la Primărie, încearcă la partid. Începe oficial lupta pentru șefia PNL, la care candidează foștii candidați la PMB Ludovic Orban și Cristian Bușoi

May 15, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Politică

Cristian Buşoi şi Ludovic Orban urmează să-și depună, în cursul zilei de luni, moţiunile cu care vor candida la postul de preşedinte al PNL la Congresul din 17 iunie.
Ambii au fost candidați ai partidului la funcția de primar general al Bucureștiului. Cătălin Predoiu (și el candidat la PMB în vara trecută), primul care şi-a anunţat intenţia de a candida la şefia liberalilor, a renunţat marţi la candidatură.
Viitorul preşedinte al PNL va fi ales de către 5.000 de delegaţi la congresul din 17 iunie, care va avea loc la Romexpo în Bucureşti. Primul care va sosi, însoţit de o parte dintre susţinători, la sediul central al PNL din Aleea Modrogan nr 1, pentru a depune moţiunea de candidatură este Ludovic Orban, la ora 11,00, urmat de Cristian Buşoi, la ora 15,00. Termenul de depunere al candidaturilor pentru funcţia de preşedinte este 16 mai.
Competiţia pentru conducerea PNL a devenit de marţi o cursă în doi, după ce prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu şi-a anunţat retragerea. Eurodeputatul Cristian Buşoi, preşedintele organizaţiei din Bucureşti, şi-a anunţat public intenţia de a candida pe 5 mai. ”Am decis să îmi anunţ candidatura pentru funcţia de preşedinte al PNL la Congresul care va avea loc în data de 17 iunie. O fac cu toată responsabilitatea şi cu toată dorinţa de a schimba lucrurile în bine. Zi de zi vedem cum tot mai mulţi politicieni aleg să privească în trecut lăsând România fără viitor. PNL este la răscruce. Vrem să fim partidul care poate construi României un viitor sau alegem să ajungem partdul care va vorbi despre trecut cu nostalgie”, a declarat atunci Cristian Buşoi.
În aceeaşi zi, Ludovic Orban a anunţat, la finalul întâlnirii cu cei care îl susţin în cursa pentru şefia partidului, că 24 de lideri de organizaţii judeţene au semnat pentru moţiunea sa, mai mulţi parlamentari, opt primari de municipii reşedinţă de judeţ şi trei preşedinţi de consilii judeţene. Orban a spus că, dacă va ajunge preşedinte al PNL, din echipa sa de conducere vor face parte inclusiv contracandidaţii săi, dacă vor dori, sau susţinători ai contracandidaţilor şi, de asemenea, a promis că nu îşi va ataca competitorii în cursa pentru şefia partidului.
”Colegii care s-au înscris în cursa pentru funcţia de preşedinte sunt colegii noştri, pe care îi respect. Toată campania pe care o voi derula va fi o campanie marcată de respect faţă de colegii mei, de corectitudine, de fairplay. Nu voi spune niciun cuvânt rău despre colegii mei (…) Eu cred că trebuie să se regăsească în vitoarea echipă a PNL şi oameni care sunt candidaţi care intră în competiţie cu mine sau oameni de calitate şi de valoare care sprijină alţi candidaţi”, a mai spus Ludovic Orban.
Unul dintre cei mai curtaţi liberali pentru a candida la preşedinţia PNL a fost primarul din Oradea, Ilie Bolojan, fost secretar general al partidului, dar care a ales să îl susţină pe Ludovic Orban în această competiţie.