Nici usturoi n-au mâncat… Dinu Pescariu şi Claudiu Florică scapă de orice acuzaţie în ultimul dosar Microsoft

April 05, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus joi anularea ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale dispuse de către procurori faţă de Dinu Pescariu şi Claudiu Florică în dosarul Microsoft. Decizia nu este definitivă.
„Constată că în cauză lipseşte autorizarea prealabilă a procurorului general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ. Dispune anularea ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale din 18 ianuarie 2018 faţă de inculpaţi. Cu drept de contestaţie”, se arată în decizia judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti.
Dinu Pescariu s-a prezentat pe 19 ianuarie 2018 la DNA, pentru a fi informat de către procurori că are calitatea de inculpat în dosarul disjuns din cauza Microsoft. Acuzaţiile din acestă cauză vizează spălarea de bani. „M-au chemat pentru a mă anunţa că se schimba încadrarea, din suspect în inculpat. Este vorba de o infracţiune de spălare de bani, ar fi o faptă mai veche, denuntaţă de Fujitsu Siemens”, a declarat, la acea vreme, Dinu Pescariu.
La mijlocul lunii decembrie a anului trecut, fostul tenisman a fost chemat de către procurorii anticorupţie pentru a fi informat că are calitatea de suspect în cadrul acestui dosar. Fostul ministru Gabriel Sandu, fostul şef al Microsoft România Călin Tatomir şi oamenii de afaceri Claudiu Florică şi Dinu Pescariu au fost trimişi în judecată, în septembrie, într-un alt dosar Microsoft, fiind acuzaţi că au prejudiciat statul cu peste 51 de milioane de euro, potrivit DNA.