O aeronavă a Wizz Air a fost acroşată de o cisternă pe Aeroportul Cluj Napoca. Întârziere de peste cinci ore la decolare

November 15, 2016

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Administrație

Un avion al companiei Wizzair nu a putut decola marţi dimineaţă de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj-Napoca, după ce a fost lovit de o autocisternă cu apă.
Administraţia aeroportului a declanşat o investigaţie internă pentru stabilirea cauzelor incidentului.
Potrivit unui comunicat al Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” Cluj-Napocadat publicităţii marţi, pasagerii vor pleca spre Basel cu altă aeronavă. “În timpul alimentării cu apă a aeronavei companiei Wizz Air care urma să efectueze zborul spre destinaţia Basel, cu decolare de pe Aeroportul Internaţional Cluj la ora 07:20, nacela echipamentului de handling a atins fuselajul aeronavei. Operatorul aerian a demarat verificări tehnice, urmând ca o altă aeronavă să decoleze spre Basel. Aeroportul a declanşat o investigaţie internă pentru stabilirea cauzelor acestui incident”, se arată în comunicat.
Compania aeriană Wizz Air a anunţat că aeronava implicată în incident este supusă inspecţiilor tehnice obligatorii, iar pasagerii au primit alimente. “Zborul Wizz Air W6 3371 de la Cluj-Napoca la Basel va înregistra întârziere după ce aeronava va fi supusă unor investigaţii tehnice neprevăzute din cauza unui incident petrecut în aeroport cu un camion care alimentează cu apă aeronava. Aeronava este supusă inspecţiilor tehnice obligatorii. Pentru a minimiza întârzierea, Wizz Air va aloca o altă aeronavă, de la o altă bază, pentru a efectua cursa Cluj-Napoca –Basel. Ora estimată a plecării este 12.30. Pasagerii au primit alimente, în conformitate cu politica Wizz Air şi cu reglementările UE. Wizz Air îşi cere scuze tuturor pasagerilor pentru orice neplăceri cauzate, dar siguranţa şi securitatea echipajului, pasagerilor şi aeronavei sunt prioritatea noastră numărul unu”, susţine compania aeriană.