O navă din Turcia cu 61 de migranți la bord a fost interceptată de polițiștii de frontieră în largul Mării Negre

November 28, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Administrație

O navă de agrement din Turcia la bordul căreia se aflau 61 de migranţi a fost interceptată marţi dimineaţă de poliţiştii de frontieră în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre şi adusă în Portul Constanţa, unde va avea loc trierea şi identificarea refugiaţilor.
Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, nava de agrement din Turcia a fost depistată marţi dimineaţă, în apropierea ţărmului românesc, la aproximativ 35 de kilometri de ţărm, în zona stațiunii Eforie şi a fost escortată în Portul Constanţa.
Persoanele aflate la bord au solicitat ajutor unei nave comerciale care se afla în zonă, cât şi autorităţilor române, iar Garda de Coastă a trimis patru nave pentru salvarea migranţilor. Căpitanul navei a anunţat că la bord se află 61 de persoane. După ce ambarcaţiunea va sosi în dana de pasageri a Portului Constanţa, va avea loc operaţiunea de triere şi de identificare a migranţilor.
“După evaluarea preliminară a stării de sănătate a acestora şi acordarea de asistenţă medicală de specialitate, se vor derula procedurile specifice în astfel de situaţii, constând în activităţi de triere şi identificare a celor în cauză”, spun reprezentanţii Gărzii de Coastă.