Odiseea fără de sfârșit a podului de la Agigea. S-a închis din nou circulația până pe 25 mai, la șase ani după ce au început lucrările

May 08, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Administrație

Traficul rutier pe podul de la Agigea este oprit, din nou, până pe 25 mai, pentru lucrări care vizează cablurile de susţinere şi montarea elementelor rosturilor de dilataţie ale podului. Lucrările de reparații la acest pod au început acum șase ani, când ministru al Transporturilor era Anca Boagiu.
Potrivit Centrului Infotrafic, circulaţia pe podul de la Agigea - DN39, judeţul Constanţa - a fost închisă, începând de duminică noaptea, de la ora 00.00.
”Măsura este în vigoare, potrivit informaţiilor obţinute de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, până în data de 25 mai 2017 şi are ca principal scop pregătirea acestui pod pentru circulaţia din sezonul estival, în condiţii de siguranţă şi într-un termen cât mai scurt”, precizează sursa citată.
Închiderea totală a traficului pe pod este necesară pentru tensionarea finală a cablurilor, înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016, demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central şi montarea elementelor rosturilor de dilataţie ale podului. În perioada în care podul de la Agigea va fi închis, Canalul Dunăre-Marea Neagră va putea fi traversat pe noul pod (Podul Apolodor), aflat la o distanţă suplimentară de doar 2,8 kilometri. Pentru evitarea blocajelor în trafic, ruta alternativă propusă este următoarea: nodul rutier A4 (intersecţie cu DN39, Agigea) - A4 (intrare port Constanţa Sud) - podul nou peste Canalul Dunăre - Marea Neagră - bretea acces la DN39A - DN 39A - DN39 (Eforie Nord - Agigea).
După redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricţii de circulaţie, pe întreaga durată a sezonului estival. În cazul în care vremea va fi favorabilă (fără vânt puternic) şi va permite finalizarea lucrărilor într-un termen mai scurt, podul de la Agigea poate fi redeschis mai devreme.
CITEȘTE și Vara ambuteiajelor austriece pe podul de la Agigea